تلفن همراه: ۰۹۳۷۸۴۲۱۷۰۶

رشته مهندسی کامپیوتر

آنچه در این مقاله می‌خوانید:


✅️ معرفی رشته مهندسی کامپیوتر
✅️ برای قبول شدن در مهندسی کامپیوتر ما باید چه رتبه ای و چه ترازی در کنکور سراسری کسب کنیم؟
✅️ بازار کار
✅️ خوداشتغالی
✅️ مهاجرت

 

✅️ معرفی رشته مهندسی کامپیوتر
✅️ مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی دو زیر شاخه داره زیر شاخه نرم افزار و زیر شاخه سخت افزار و شما باید ببینین که به کدوم علاقه ی بیشتری دارین.
✔️بچه‌هایی که به کد نویسی، برنامه نویسی، طراحی الگوریتم، طراحی اپلیکیشن  سایت و هر چیزی که به نرم افزار کامپیوتر مربوط می‌شه علاقه دارن شاخه نرم افزار براشون مناسب هست.
✔️شاخه ی مهندسی سخت افزار هم مربوط می‌شه به قطعاتی که برای ساخت کامپیوتر به کار میره و به نوعی اجزاء رایانه محسوب میشه. مثل تعمیر و برنامه ریزی این قطعات، ساخت و طراحی و فروش انواع اجزاء و تجهیزات رایانه.
✅️ اما به جز این دو شاخه ی رشته مهندسی کامپیوتر؛ رشته دیگری وجود داره به نام علوم کامپیوتر که علی رغم شباهتش به مهندسی کامپیوتر، فرق هایی هم با اون داره.
✔️داوطلبینی که در کنکور علوم کامپیوتر قبول میشن وارد مباحث نظری کامپیوتر میشن یعنی مهارت های فنی و مهندسی در علوم کامپیوتر آموزش داده نمیشه فقط مطالب نظری رو یاد می گیرن.
پس طبیعتا علوم کامپیوتر نسبت به مهندسی کامپیوتر، بازار کار ضعیف تری داره.
✅️ اما  برای قبول شدن در مهندسی کامپیوتر ما باید چه رتبه ای و چه ترازی در کنکور سراسری کسب کنیم؟
✔️ به خاطر تحولاتی که طی سال های اخیر و خصوصا بعد از کرونا در دنیای مجازی رخ داده باعث شده بازار کار مهندسی کامپیوتر رونق پیدا کنه. همه مشاغل به نوعی خودشون رو با حوزه اینترنت و کامپیوتر مرتبط کردن. به خاطر اتوماسیون شدن ادارات و سیستمی شدن دسترسی به خدمات، خرید و فروش، اطلاعات و نیازمندی ها، گرایش به مهندسی کامپیوتر بیشتر شده و به تبع اون قبولی در این رشته هم سخت تر شده. مثلا برای قبولی در رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه‌های تهران، شریف، امیرکبیر و علم و صنعت؛ شما حتما باید رتبه زیر هزار کسب کنید.
✔️برای موفقیت در رشته کامپیوتر تنها رتبه خوب کافی نیست. بلکه باید خلاقیت هم داشته باشین.  علم کامپیوتر دائما در حال به روز شدنه و شما وقتی میتونین موفق باشین که در خارج از فضای آکادمیک و دانشگاه هم به کسب مهارت بپردازین.
✔️ مثلا اگر قراره سایتی طراحی کنین یا اپلیکیشنی بسازید یا هر کار نرم افزاری انجام بدین؛ حاصل کارتون کاملا خلاقانه، به روز، کاربردی و جذاب باشه؛ و اگر فکر می کنین چون دانشگاه قبول شدین پس همه چیز در اونجا به شما آموزش داده میشه اشتباهه.
شما باید برید و یادگیریتون رو در خارج از دانشگاه تکمیل کنید.
✅️ بازار کار
اما صحبت کنیم درباره ی بازار کار رشته مهندسی کامپیوتر که بسیار پر رونقه. علتش هم گسترش تکنولوژی و فضای مجازی هست. داده های آماری نشون میدن:
✔️ تعدد شرکت های کامپیوتری، نرم افزاری، هوش مصنوعی و آنلاین شاپ ها که نیاز به پرسنل دارن
✔️تعدد شرکت های سخت افزاری و تعمیرات انواع رایانه که به مهندسین کامپیوتر ماهر نیاز دارن
✔️تعدد مشاغلی که میخوان وارد حوزه تکنولوژی و مجازی بشن
✔️شرکت های مالی و تجاری که کارشون به اینترنت و رایانه گره خورده
باعث جذب و استخدام تعداد زیادی از مهندسین کامپیوتر شده.
✅️ خوداشتغالی  
✔️شما می تونید در رشته کامپیوتر کسب و کار شخصی خودتون رو راه بندازید. اگر خلاق و ایده پرداز باشید، در این زمینه پروژه های نو و زیادی برای ارائه کردن خواهید داشت.
✔️فروش. نصب و تعمیر انواع نرم افزارها و سخت افزارها کامپیوتری هم یکی دیگه از کسب و کارهای خوداشتغال هست.
✔️شما می تونید به عنوان فیریلنسر کار کنید به این شکل که در سایت های مختلف مثل کارلنسر، مستقیما به کارفرما متصل بشین و کار هایی مثل ادیت، طراحی سایت و غیره انجام بدین.
✔️در دوران دانشجویی حتی می تونید با آموزش به دیگران درآمد داشته باشید. الان خیلی ها به دنبال یادگیری برنامه نویسی، طراحی سایت و رباتیک هستن. پس حتما به دنبال کسب درآمد از راه آموزش دادن دیگران باشین چون برای یک مهندس کامپیوتر علاوه بر مدرک، معدل دانشگاهی و سطح زبان، داشتن رزومه قوی هم نیازه.
✔️مسئول امنیت شبکه های نرم افزاری️، شغل دیگه ای هست که به واسطه گسترش فضای مجازی بسیار مورد توجه واقع شده.
✅️ مهاجرت
✔️برای مهاجرت در رشته مهندسی کامپیوتر
نیازه که ما از یک دانشگاه معتبر  مدرک گرفته باشیم.
✔️نکته بعدی اینه که برای مهاجرت حتما باید مدرک زبان داشته باشیم پس در طول تحصیلات دانشگاهی گرفتن مدرک تافل و ایلتس ضروریه.
✔️و در آخر هم باید رزومه داشته باشید. اگر قصد مهاجرت دارید حتما در طول تحصیل مقاله‌ بنویسید و در مجلات معتبر خارجی منتشر کنید چون که این مقالات رزومه شما  محسوب میشه و کار مهاجرت شما رو راحت تر می کنه.