تلفن همراه: ۰۹۳۷۸۴۲۱۷۰۶

رشته معماری

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

✅️ معرفی رشته معماری
✅️حوزه کار و فعالیت رشته معماری
✅️ چه کسانی نباید رشته معماری رو انتخاب کنن؟
✅️ گرایش های کارشناسی ارشد معماری
✅️ شرایط مهاجرت
✅️ عوامل تاثیرگذار بر درآمد مهندسین معماری
✅️ یک سوال پرتکرار اینه که تفاوت رشته مهندسی عمران و مهندسی معماری چیه؟

 

✅️ معرفی رشته معماری
✅️ معماری رشته ای جذاب، پرطرفدار و گرانی ‌هست که کارش طراحی فضاها و سازه ها هست. بریم ببینیم برای کسب موفقیت و درآمد بالا در رشته معماری چه ویژگی هایی باید داشته باشیم:
✔️خلاقیت
در این رشته، دانشجو علم و هنر و تکنولوژی رو با هم ترکیب می کنه تا بتونه سازه‌ هایی رو طراحی کنه که بر زندگی افراد و جامعه تاثیرگذار باشن. هم از لحاظ دید و منظر و هم از لحاظ کاربرد؛ بنابراین یکی از رازهای موفقیت در رشته معماری داشتن ذهن پویا و خلاق هست.
✔️دو وجهی بودن
️معماری جایگاهی میان رشته ای داره چون ترکیبی از هنر و مهندسیه. شما باید در طراحی و نقاشی و  زیبایی‌شناسی مهارت زیادی کسب کنی و از طرفی هم می بایست به اصول مهندسی و فناوری روز دنیا اشراف کامل داشته باشی تا بتونی سازه هایی پایدار، کارآمد و زیبا خلق کنی.
✔️ مهارت
✔️در رشته معماری استفاده از ابزارهای تکنولوژی‌ مثل نرم‌ افزارهای طراحی سه‌ بعدی و مدل‌ سازی اطلاعات ساختمان، برای ساخت سازه‌های محکم و مقاوم در برابر بلایا مثل زلزله و طوفان و سیل از جمله مهارت‌ های با ارزش یک معمار هست که باعث شهرت، محبوبیت و موفیتش میشه.
✔️ به روز بودن
️به دلیل پیشرفت و تغییرات مداوم تکنولوژی و نیازهای جامعه، معماران باید به طور مستمر اطلاعاتشون رو به روز کنن.
✔️ روحیه کار تیمی بالا
یک ویژگی مهم دیگه که داوطلبین معماری باید در اون قوی باشن، داشتن روحیه کار تیمی بالا هست؛ چون که معماران در فرآیند طراحی و ساخت با حرفه ‌های مختلفی همکاری می ‌کنن مثل مهندسان سازه، طراحان داخلی، صاحبان املاک، پیمانکاران؛ و این روحیه کار تیمی می تونه یک فاکتور تاثیرگذار در پیشرفت و درآمد بالای یک معمار باشه.
✔️ وجدان کاری
مطمئن باشید معماری موفق تره که در طراحی و ساخت سازه‌ ها علاوه بر توجه به پایداری و مقاومت اونا، کمترین آسیب رو به منابع طبیعی بزنه. حفظ محیط زیست یکی از مسئولیت های مهندسین معماری هست.
✔️همچنین معماران باید به الزامات قانونی پایبند باشن تا اطمینان حاصل کنن که طراحی‌هاشون به استانداردهای ایمنی پاسخ می‌دن و برای ساخت تأیید میشن.
✔️تمکن مالی
رشته معماری رشته گرونی هست و شما برای ورود به این رشته باید تمکن مالی خوبی داشته باشین. شما برای اجرای پروژه های هر ترم باید کلی مواد اولیه و ابزار و وسیله تهیه کنین پس به طور متوسط ماهانه یک میلیون تومن به بالا رو در نظر داشته باشین.
✅️حوزه کار و فعالیت رشته معماری
✔️طراحی، برنامه‌ ریزی و ساخت ساختمان ‌ها و سازه‌ های فیزیکی
✔️ایجاد فضاهای کاربردی زیبا، مقاوم و مورد نیاز افراد و جوامع
✔️نقشه‌ کشی با استفاده از نرم ‌افزارهای طراحی
✔️ همکاری با مهندسان سازه تا اطمینان حاصل کنن که ساختمان‌ها ایمن، مقاوم و قادر به تحمل بارها و شرایط محیطی مختلف هستن.
✔️ طراحی داخلی و ایجاد فضاهای کاربردی و دارای جذابیت بصری
✅️ چه کسانی نباید رشته معماری رو انتخاب کنن؟ ️رشته مهندسی معماری هم مثل هر رشته دیگه ای، برای هر داوطلبی مناسب نیست و به علاقه‌، استعداد و ویژگی‌ های شخصیتی فرد ارتباط مستقیم داره. در اینجا تعدادی از ویژگی‌هایی رو که نشون میده نباید معماری رو انتخاب کنین براتون میگم:
✔️نداشتن علاقه به طراحی و نقاشی
✔️ضعف در یادگیری مهارت ‌های ریاضی و فنی
اگر شما مشکلات زیادی در درک و حل مسائل ریاضی و فنی داری ممکنه در مهندسی معماری به مشکل بربخوری. این رشته نیازمند مهارت ‌های فنی و تحلیلی قوی هست.
✔️نداشتن روحیه کار تیمی
در مهندسی معماری، کار تیمی اجتناب ‌ناپذیره. افرادی که توانایی کار در گروه رو ندارن ممکنه در این رشته خیلی موفق عمل نکنن.
✔️صبر و حوصله کم
طراحی‌ ها و پروژه ‌های معماری ممکنه نیازمند تجدید نظرهای مکرر و اعمال تغییرات زیاد باشن. افرادی که به سرعت از تغییرات خسته میشن یا نمی ‌تونن طرح‌ هاشون رو بازنگری کنن ممکنه در این رشته با مشکلات جدی رو به رو بشن.
✔️نداشتن صبر برای رسیدن به درآمد
فرایند رسیدن به درآمد در رشته معماری طولانی، رقابتی، گران و نیازمند صبر و پشتکاره. افرادی که انتظار دارن به سرعت به موفقیت برسن ممکنه با واقعیت‌ های این رشته سازگار نباشن.
✅️ گرایش های کارشناسی ارشد معماری عبارتند از:
✔️معماری
✔️معماری توسعه شهری
✔️معماری پایدار
✔️معماری مسکن
✔️معماری فن آوری
✔️معماری فنی
✔️معماری فضاهای آموزشی و فرهنگی
✔️معماری فضاهای بهداشتی و درمانی
✅️ معماری مقطع دکترا هم داره.
✅️ شرایط مهاجرت:
بهترین کشورها برای اپلای و مهاجرت؛ کانادا، استرالیا و آلمان هستن. برای ورود به دوره‌های تحصیلیِ رشته معماری در این کشورها این مواردی که میگم مورد نیازه:
✔️نمونه‌ کار
✔️ رزومه
✔️مصاحبه
✔️توصیه‌ نامه‌ از اساتید معروف یا سازمان های مورد تایید آنها
✅️ عوامل تاثیرگذار بر درآمد مهندسین معماری
✔️رشته معماری در ایران و سایر کشورها، تحت تأثیر عوامل زیر قرار داره و این عوامل می تونن روی درآمد معمارها تاثیر بذارن:
✔️سیاست‌ های دولت
✔️توسعه یا عدم توسعه صنعت ساخت و ساز
✔️نوسانات اقتصادی
✔️ترجیحات فرهنگی
✔️تقاضا برای ساخت و ساز
✔️قوانین دست و پا گیر
✔️رقابت
✔️امنیت شغلی معماران
✅️ یک سوال پرتکرار اینه که تفاوت رشته مهندسی عمران و مهندسی معماری چیه؟
✔️تصمیماتی که یک مهندس عمران می گیره و انجام میده بیش‌تر در حیطه ی سازه ساختمان، اسکلت‌بندی، فونداسیون، ستون‌ها و غیره هست‌ در حالی که تصمیمات مهندس معمار در حیطه ی طراحی نما، دکوراسیون داخلی و پلان طبقات هست.
✅️ مهندسین معماری برای خوداشتغالی باید شرکت مهندسی ثبت کنن و پروانه تاسیس بگیرن که کار بسیار سختیه. برای همین بیشترشون در سازمان ها و شرکت های خصوصی و دولتی مشغول به کار میشن و حقوق دریافت می کنن.
✅️ داوطلبین عزیز علاقه مند به معماری توصیه ما به شما اینه که اگر دنبال رشته ای هستین که ضمانت شغلی، بازار کار پررونق و درآمد بالا و زودهنگام داشته باشه معماری رو انتخاب نکنین.